Skip to main content
Please wait...
Potpisivanje ugovora Imobiliare Ratkovac

U Poslovnoj zoni Ratkovac uskoro i nova fabrika za izradu metalnih kostrukcija

Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora u kabinetu gradonačelnika Cazina ozvaničen je početak realizacije još jednog značajnog projekta u Poslovnoj zoni Ratkovac. Ugovor je potpisan s firmom Imobilliare Beganović.

„Sretan sam da je firma „Imobilliare Beganović“ napravila jedan novi iskorak u investiranju u Gradu Cazinu u industrijskoj zoni. Nakon što već dvije godine rade sa proizvodnjom metala , sada šire proizvodnju investicijom od oko tri miliona maraka, a  s tendencijom daljih proširenja. To se poklapa s našim ciljevima da ostvarimo uvjete za što veći broj radnih mjesta i da ostvarimo tržište rada koje će ljudima omogućiti da se zapošljavaju i ostaju ovdje“. kazao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Iako se primarno bave stanogradnjom i već duže vrijeme su vodeća kompanija u ovoj oblasti, Imobilliare Beganović posjeduje i postrojenja za proizvodnju metalnih kostrukcija, rezidencijalnih ograda i drugih metalnih elemenata.

„Potražnja za proizvodima iz naše metalne industrije koje izvozimo u Hrvatsku, Sloveniju i Italiju  je sve veća i mi smo imali realne potrebe za proširenjem kapaciteta. Naše potrebe ostvarili smo ulaskom u poslovnu zonu Ratkovac gdje ćemo uspostaviti proširenje naših proizvodnih kapaciteta i u planu je otvaranje još najmanje 35 novih radnih mjesta, kako bi smo što prije udovoljili potrebama tržišta i nastavili razvijati našu metalnu industriju“.- kaže Husnija Beganović, vlasnik i direktor preduzeća.