Poslovna zona Ratkovac Poslovna zona Ratkovac

Poslovna zona Ratkovac

Poslovna zona Ratkovac dugogodišnji je projekat čija je svrha podrška razvoju poduzetništva kao pokretačke snage održivog privrednog razvoja. Osnovni cilj je povećanje broja privrednih subjekata na području Grada, povećanje konkurentnosti, zaposlenosti, te udjela proizvodnje u ukupnoj privredi Cazina.

Sporazumi o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja Sporazumi o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Sporazumi o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Bosna i Hercegovina potpisala je Sporazum o slobodnoj trgovini, Sporazum o stabilizaciji, EFTA,Preferencijalni izvozni režim, Sporazum o promociji i uzajamnoj zaštiti ulaganja. 

Koraci za početak poslovanja Koraci za početak poslovanja

Koraci za početak poslovanja

Postupak sudske registracije poslovnog subjekta u skladu sa zakonom traje pet dana.

Operativni troškovi poslovanja u privredi Operativni troškovi poslovanja u privredi

Operativni troškovi poslovanja u privredi

Cijene su izvedene iz cjenovnika davaoca usluga, kao prosječne  u odnosu na različite tehničke specifičnosti. 

Porezi u BiH Porezi u BiH

Porezi u BiH

Svi stranci s prebivalištem u Federaciji BiH plaćaju porez na prihode ostvarene u kalendarskoj godini na teritoriji  BiH. Jednako tako, svi stranci koji ne prebivaju u BiH, ali koji ostvaruju prihode u Federaciji BiH smatraju se poreznim obveznicima.

Povlastice za strane investitore Povlastice za strane investitore

Povlastice za strane investitore

Prava i povlastice dane stranim ulagačima i obveze, koje proizlaze iz Zakona o politici direktnih stranih ulaganja, ne mogu se ukinuti niti poništiti stupanjem na snagu naknadno donesenih zakona i podzakonskih akata. Ukoliko su takvi naknadno doneseni zakoni i podzakonski akti povoljniji za strane ulagače, oni imaju pravo birati režim koji će biti mjerodavan za njihovo ulaganje.

PZ Ratkovac uslovi za kupovinu zemljišta PZ Ratkovac uslovi za kupovinu zemljišta

PZ Ratkovac uslovi za kupovinu zemljišta

Uslovi za kupovinu zemljišta u Poslovnoj zoni ratkovac. 

gradonačelnik mr. Nermin OgreševićO Cazinu

Cazin je grad duge historije, smješten u prekrasnom prirodnom okruženju. Naši su ljudi vrijedni i srdačni, znaju živjeti u skladu s prirodom koristeći njena bogatstva i ujedno čuvati je. Prometna povezanost omogućuje nam pokazivanje ljepota grada i prirode te priliku za iskazivanje dobrodošlice svakom dobronamjernom posjetitelju. Također, omogućuje nam širenje vidika i znanja te priliku za prikupljanje novih spoznaja iz svijeta oko nas. Otvoreni smo za nova znanja te nove tehnologije kroz nove projekte.

Gradska uprava ulaže velike napore kako bi investitorima olakšala ulaganje prateći najnovije trendove u ekonomiji, obrazovanju, novim izvorima energije te zaštiti okoliša i naše tradicije. Velik napredak ostvaren je u izgradnji komunalne infrastrukture, pripremi dokumentacije za potencijalne ulagače i pripremi različitih olakšica, prvenstveno za proizvodne djelatnosti.

Prednosti ulaganja u poslovnu zonu Ratkovac su već prepoznate i to nam daje poticaj za nastaviti dalje s osiguravanjem uvjeta za nove investicije i nove projekte.


gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević 

NOVOSTI

Novi investitor u Cazinu zaposlit će 90 radnika 8 oktobar 2021

Novi investitor u Cazinu zaposlit će 90 radnika

Ove sedmice je u kabinetu gradonačelnika Cazina zaključen još jedan ugovor o kupoprodaji nekretnina u Poslovnoj zoni Ratkovac.

Poslovna zona Ratkovac najavljuje nove pogone 8 mart 2021

Poslovna zona Ratkovac najavljuje nove pogone

U Cazinu puno nade polažu u svoju poslovnu zonu Ratkovac, nadomak grada.

Velika investicija u Cazinu: Svjetski poznata kompanija ulazi u Poslovnu zonu Ratkovac 25 decembar 2020

Velika investicija u Cazinu: Svjetski poznata kompanija ulazi u Poslovnu zonu Ratkovac

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević i direktor Asta Bosnia d.o.o. Frederik Metlewicz potpisali su kupoprodajni ugovor o prodaji nekretnine u Poslovnoj zoni Ratkovac.

Cazin: U novoj fabrici pločastog namještaja posao će dobiti 39 radnika 13 juli 2019

Cazin: U novoj fabrici pločastog namještaja posao će dobiti 39 radnika

U kabinetu gradonačelnika Cazina potpisan ugovor o kuporodaji nekretnine u Poslovnoj zoni Ratkovac. Najavljena investicija vrijedna je 4 miliona eura, prenosi rtvcazin.ba. Nakon potpisivanja ugovora o kupopordaji parcele površine oko 6.500 kvadrata stvoreni su uvijeti za izgradnju hale, odnosno prvog proizvodnog pogona u Poslovnoj zoni Ratkovac. Ugovor su potpisali prvi čovjek Grada Cazina, Nermin Ogrešević i predstavnik investitora iz Njemačke, Asmir Bajrić. Najavljena je ...

Svježe voće plasirat će u zemlje Evropske unije 8 juli 2019

Svježe voće plasirat će u zemlje Evropske unije

Za proizvođače jagodičastog voća u Cazinu, koji su posljednjih godina u problemima zbog prezasićenosti tržišta, na pomolu su bolji dani. Naime, investitor iz Turske koji je otkupio halu u cazinskoj MZ Donja Koprivna tvrdi da će osigurati tržište za svježe i sušeno jagodičasto voće. Dva miliona U toku je preuređenje prostora unutar ove hale i postavljanje mašina, a riječ je o investiciji vrijednoj oko dva miliona maraka. Već je instaliran dio neophodne tehničke opreme, a investitor ...
RSS
123

Zašto izabrati PZ Ratkovac?

 • Prednosti ulaganja u PZ Ratkovac
 • Prometna povezanost
 • Infrastruktura
 • Oslobođeni 100% od svih gradskih administrativnih taksa u postupku pribavljanja potrebnih odobrenja,
 • Oslobođeni 100% od plaćanja priključaka na kanalizacionu i vodovodnu mrežu,
 • Oslobođeni 100% od plaćanja naknade za pretvorbu poljoprivrednog zemljišta u građevinsko,
 • Oslobođeni 100% od plaćanja troškova komunalne takse na istaknutu firmu za prve 3 godine,
 • Oslobođeni 50% od plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta,
 • Oslobođeni 50% od plaćanja naknade po osnovu prirodnih pogodnosti (rente),
 • Cijena zemljišta od 12 KM/m².

Blizina granice sa Europskom unijom i evropskih prijestolnica poput Zagreba i Ljubljane predstavljaju odlične polazne tačke za aktivnosti prema tržištu centralne Evrope.

Dobra transportna povezanost predstavlja jedan od aduta Poslovne zone Ratkovac. Područje Poslovne zone se nalazi u blizini magistralne ceste Velika Kladuša – Cazin - Bihać. Tri granična prelaza se nalaze u neposrednoj blizini: Maljevac (30 km), Hadžin potok (22 km) i Izačić (21 km). Udaljenost od Bihaća, administrativnog centra Unsko-sanskog kantona, iznosi 24 kilometra.

Read more

Zemljišne parcele su opremljene sa:

 • vodovodnom, hidrantskom i kanalizacionom infrastrukturom,
 • putnom infrastrukturom i rasvjetom,
 • elektromrežom,
 • telekomunikacijskom mrežom.

Promotivni video PZ RatkovacPoslovna zona Ratkovac dugogodišnji je projekat čija je svrha podrška razvoju poduzetništva kao pokretačke snage održivog privrednog razvoja. Osnovni cilj je povećanje broja privrednih subjekata na području Grada, povećanje konkurentnosti, zaposlenosti, te udjela proizvodnje u ukupnoj privredi Cazina.

Posted by Poslovna zona Cazin on Friday, March 4, 2022

PARTNERI

GRAD CAZIN

JKP ČISTOĆA

JKP VODOVOD

KOMUNALNO STAMBENI FOND

O nama

Poslovna zona Ratkovac dugogodišnji je projekat čija je svrha podrška razvoju poduzetništva kao pokretačke snage održivog privrednog razvoja. Osnovni cilj je povećanje broja privrednih subjekata na području Grada, povećanje konkurentnosti, zaposlenosti, te udjela proizvodnje u ukupnoj privredi Cazina.

Kontakt

Grad Cazin
Trg Alije Izetbegovića bb                              77220 Cazin

Tel: +387 61 732063

Email: info@poslovnazonacazin.ba